Novice

Na Mali planini rekordna udeležba na Zlatorogovi transverzali

Deveta destinacija Zlatorogove transverzale ponosa je bila Mala planina, natančneje Domžalski dom, ki stoji na največji visokogorski pašni planini. Kljub največ višinskim metrom, kar 1534 m, ki so jih planinci morali premagati v letošnji Zlatorogovi obhodnici, se je na cilju zbralo rekordno število planincev.

Zlatorogova transverzala

V strahu pred napovedano poletno vročino smo že v zgodnjih jutranjih urah okupirali prostor pred Domžalskim domom na Mali planini. A je bila bojazen odveč. Nič kaj vroče ni bilo, na nebu so se cel dan podili temni oblaki. A nas to ni ustavilo, da se ne bi zopet imeli nadvse luštno! Požrtvovalna ekipa Planinskega društva Domžale, ki mu predseduje g. Janko Vodlan, in standardna Zlatorogova zasedba smo prvih 200 planincev zabeležili že do 10. ure dopoldan. Potem pa so do poznih popoldanskih ur prisopihali še mnogi. Na Mali planini se nas je včeraj, na devetem dogodku Zlatorogove transverzale ponosa, zadnjem v prvem delu, zbralo rekordnih 758 planincev.

[jwplayer mediaid=”1507″]

Z vpisi v častno Zlatorogovo vpisno knjigo smo tako zbrali 758 evrov, ki jim bo Pivovarna Laško dodala še 242 in tako za nadaljnje uspešno delovanje v blagajno lokalnega planinskega društva donirala 1.000 evrov.

Na vrhu smo se zopet zabavali v družbi poznanih obrazov, številnih Zlatorogovih družabnih nagradnih igric, za še boljše razpoloženje in ples pa so tokrat poskrbeli fantje odlične narodno-zabavne zasedbe Prjatli.